Skihut Purmerend

Atomic

Atomic is in 1955 opgericht in de Oostenrijkse plaats altenmark Im Pongau waar zij nog steeds gevestigd zijn. Atomic is gespecialiseerd in het maken skisportartikelen, daarbij kunt u denken aan de volgende product groepen:

Ski’s


De ski’s van Atomic zijn voornamelijk slalom en all mountains ski’s. De slalom ski’s worden voornamelijk gebruikt voor de skiërs die verder gevorderd zijn en met meer uitdaging de piste af gaan. De Slalom ski’s worden ook voor de race sport gebruikt. Je hebt verschillende soorten slalom ski’s. Je hebt de grote slalom ski en de normale slalom ski, de ski’s worden ook wel aangegeven met GS(grote slalom)11 en 14 en SL(normale slalom).

Radius

Alle ski’s hebben ook een verschillende radius, de radius geeft aan hoeveel meter de ski aflegt als je de ski op ze kant legt en op deze manier een bocht maakt. De SL ski’s hebben dan een radius van 9 tot 11 meter en de GS ski’s bevatten een radius van 11 tot 14 meter.
De ski’s worden ook nog opgedeeld in verschillende stijfheden. Voor meer informatie over de ski’s kunt u het best langskomen bij ons in de winkel of klik hier en bekijk al onze product op de webshop.

Skischoenen


Atomic hoort zeker bij 1 van de beste skischoenen producten van de wereld. Wat vele mensen vaak niet weten dat skischoenen in verschillende leest breedtes worden gemaakt. De leest breedte van een schoen geeft aan hoe breed de schoen is in millimeters. Het is daarom ook heel belangrijk dat u wel de juiste leest breedte heeft, daarom meten wij altijd tijdens de verkoop van de skischoenen altijd de voeten op met een analyse apparaat. De analyse apparatuur geeft in 0.1 millimeters nauwkeurig aan hoe breed uw voet is, op deze manier hoeven wij alleen de schoenen te passen die echt voor u voeten gemaakt zijn.

Flex

De skischoenen hebben ook allemaal een verschillende flex. De flex geeft aan hoe stijf de schoen is. Hoe beter de skiër is hoe stijver de schoenen moeten zijn van dat persoon. De Flex word aangegeven op de schoen met getallen van 60 tot 150. Daarbij is 60 een echte beginner schoen of iemand die heel rustig aan de berg af wil dalen. 150 is echt de top in hoe stijf de schoen is, de flex 150 word zelden verkocht voor de Nederlandse consument. De gemiddelde Nederlandse man staat op een flex 100 en de top voor de Nederlanders ligt dan ook echt rond de 130, de flex 140 en 150 word echt alleen gebruikt alleen in de race sport.

Helmen

De helmen van Atomic zijn natuurlijk allemaal grondig geïnspecteerd om de veiligheid. Het klinkt heel simpel dat je met elke ski helm natuurlijk kan skiën maar echt niet elke ski helm is zo veilig als wij allemaal denken. Daarom is het juist erg belangrijk om een goede helm te dragen. De helmen van tegenwoordig worden ook alleen maar steeds lichter in gewicht.

Goggle’s

De goggle’s van Atomic hebben 1 van het nieuwste systeem. De goggle’s bevatten 2 lensen die je letterlijk binnen 5 seconden hebt verwisselt, met 4 knoppen tegelijk in drukken valt de lens zo uit het montuur. Het voordeel van deze mooie goggle’s is dat als het weer type veranderd dat je dan niet 10 minuten bezig bent met het verwisselen van u lens.
Klik hier en bekijk deze unieke goggle bij ons op de webshop

skistokken

De skistokken van Atomic lijken allemaal vrij wel het zelfde maar er zit toch echt veel verschil in. Alle skistokken worden namelijk van verschillende materialen gemaakt.

  • Aluminium

De Aluminium stokken zijn prijs kwaliteit verhouding het laagst. De kwaliteit is vrij laag want als de stok buigt dan blijft de stok in deze houding staan.

  • Composiet

De composiet stokken worden van 2 materialen gemaakt aluminium en carbon. Deze 2 componenten zorgen er voor dat de stok wel wat flexibeler is dan een aluminium stok. Door deze 2 componenten samen te voegen word de stok door de carbon wel flexibeler dus kwalitatieve maar wel een stukje duurder.

  • Carbon

De Carbon stok zou altijd voor u aanraden, de stokken gaan altijd lang mee want de stok buigt en breekt nauwelijks. De stokken gaan makkelijk vele jaren mee en zijn jammer genoeg wel iets duurder dan de aluminium en composiet stokken maar gaan ook meerdere jaren mee.

Schuiven naar boven