Skihut Purmerend

Bootfitting Centrum

Bootfitting centrum Sportshop de Skihut Purmerend

Wilt u nooit meer last hebben van pijnlijke of vermoeide voeten tijdens het skiën kom dan naar Sportshop de Skihut in Purmerend. Wij vinden het belangrijk om de juiste skischoen bij de juiste voet te zoeken. Of dit nou Salomon, Atomic, Rossignol, Head, Technica of Dallbello is, is ons om het even. De juiste skischoen is een kwestie van leest en gevoel. Wij helpen u deze uit te zoeken. Dit doen wij door middel van een aantal stappen namelijk. het bootfitting is een belangrijk onderdeel van de pasvorm.

 

De Voet opmeten

Het opmeten van uw voet gebeurd door middel van onze geavanceerde voetscan apparaat. Aan de scan die we hier uit halen kunnen wij een aantal dingen opmaken zijnde: breedte van de voorvoeten, lengte van de voeten, breedte van de hielen en de stand van de voetboog.

De Perfecte “First Fit” uitzoeken

Aan de hand van de gegevens van de voetscan kunnen wij een selectie maken uit de brede selectie schoenen die wij hebben zo dat de te smalle/ te brede schoenen afvallen. Vaak blijven er hierna nog 3 á 4 modellen over die aansluiten bij uw voetprofiel. Bij deze schoenen gaat u zelf bepalen welke de beste “First Fit”heeft. U wordt hier natuurlijk bij begeleid door ons gedreven en kundige team. De schoen met de beste initiële pasvorm gaan wij aanpassen naar uw voet zodat deze aanvoelt als een pantoffel.

Het Op maat maken van custom fit Zolen(optioneel)

De Perfecte schoen is natuurlijk niet af zonder een voetbed welke uw voet ondersteund op de juiste punten. De zolen van Bootdoc en Sidas uit ons assortiment bieden deze ondersteuning. Het is belangrijk om hiervoor uw voet te hebben gescand zodat wij weten of of u een hol voet, neutrale voet of plat voet heeft. Iedere voetsoort heeft namelijk zijn eigen type zool om de ondersteuning te bieden welke deze nodig heeft. Dit zooltje gaat in een kleine oven zodat de thermoplastische materialen zacht worden welke naar de voet vormen doordat u er op gaat staan op een voorgevormd voetbed, wanneer deze afgekoeld is blijft deze vorm erin staan. Dit zooltje + het custom fit maken hiervan kost slechts €59,95. Deze zolen staan niet op de webshop omdat dit proces niet thuis uit te voeren is. Ook voor uw bestaande skischoenen is het mogelijk om een zooltje op maat te maken.

Fine tunen verstel opties

Denk hierbij aan het afstellen van de kanting van de schacht van de skischoen, het micro aanpassen van de buckles en eventueel het aanpassen van de hak hoogte in de schoen.
De Buitenschaal aanpassen: Nadat alles is ingesteld naar uw voetstand wordt de buitenschaal verhit waardoor het plastic zacht wordt en helemaal naar uw voet kan vormen dit proces duurt minimaal 10 minuten maar het is beter als het materiaal langer uithard. dit proces zorgt ervoor dat de schaal iedere vorm in uw voet perfect aanneemt. De breedte van de voorzijde van de skischoen kan hierdoor tot wel 6 mm toenemen.

De Liner van de schoen vormen

Dit is de belangrijkste stap bij bootfitting. Nadat de buitenschaal is gevormd is er de mogelijkheid om de liner te verwarmen. deze kan dankzij het memoryfoam wat in de meeste skischoenen voorkomt zorgen voor de perfecte fit van de schoen. dit proces simuleert het inskieën van uw schoen waardoor u zeker weet dat uw skischoen vanaf dag 1 tot het einde van zijn tijd dezelfde goede pasvorm blijft behouden.

Aftercare

Na bootfitting van uw skischoen zal de schoen voor 99% van de tijd perfect naar uw voet staan. Mocht uw voet in de loop der jaren veranderen zijn deze stappen te herhalen. Ook voor snowboarders met problemen met hun snowboard schoenen zijn er tal van opties om ook hun schoenen aan de voeten aan te passen. Het Bootfitten kan ook bij bestaande skischoenen(mits deze daarvoor geschikt zijn) dit kan tegen een vergoeding van €39,95. Voor meer informatie hierover stuur een mail naar info@skihutpurmerend.nl.

Schuiven naar boven