Skihut Purmerend

Elan


Elan word in 1945 opgericht door Rudi Finžgar, een visionair en een gedurfde ski-springer, die in 1941 een wereldrecord (95 meter) ophaalt. Het begin is meer dan veelbelovend, want na slechts een paar jaar exporteert Elan naar de VS en produceert 800 ski’s per jaar.

Assortiment uitbreiding

De jaren vijftig en zestig staan bekend als uitbreiding van het assortiment, die onder ski’s boten, kajaks, kano’s, tennis- en badmintonrackets, tafeltennisuitrusting, bergreddingsuitrusting en waterski’s bevatten. In 1963 richt Elan een instituut voor innovaties op, dat pas twee jaar later de eerste gepatenteerde oplossingen oplevert.

De groeiende jaren

In het volgende decennium begint de merknaam Elan echt te schitteren, dankzij het Zweedse wonderkind en de skilegende Ingemar Stenmark. Nog steeds de recordhouder voor de meeste Wereldbekeroverwinningen aller tijden (86 om precies te zijn). Ingemar behaalt dit fantastische resultaat op Elan ski’s, van de eerste tot zijn laatste race. Het is geen toeval dat Elan een van de grootste skifabrikanten ter wereld wordt. In 1984 zijn maar liefst 168 racers in verschillende ski style uitgerust met Elan ski’s.

Carve revolutie

In de jaren negentig voegen ze nog een andere innovatie aan hun lange lijst toe en veroorzaakt een grote opschudding. Ze introduceren carve ski’s, die misschien wel de belangrijkste vernieuwing in de hedendaagse ski-industrie zijn. Een echte revolutie.

Heden

Na jaren lang hard werken worden ze eindelijk beloont in 2012, wanneer ze door Plus X Award het meest innovatieve sportmerk wordt genoemd, en in 2015 winnen zij weer deze Award. Dit was een belangrijke onderscheiding en een serieuze inzet voor de volgende decennia die vandaag uitmonden in innovaties zoals Waveflex, Lightskiing en de producties van de lichtste dames ski’s ter wereld, de revolutionaire Amphibio 4D-technologie en ons nieuwste freeride en backcountry.

Klik hier en bekijk al onze producten op de webshop of kom langs in de winkel voor het beste advies!

Schuiven naar boven