Skihut Purmerend

Falke

Falke

Falke een bekend merk voor de outdoor en wintersporters, het merk maakt al jaren lang sokken voor verschillende doeleindes en voor verschillende temperaturen. Een goede sok word vaak onderschat, de personen die nog nooit een Falke sok hebben gedragen onderschatten het meest Falke sokken, tot dat ze hem hebben gepast. Falke sokken zorgen er namelijk voor dat u voet droog blijft, dat de sok niet gaat schuiven en de sokken zijn helemaal naadloos. Deze 3 belangrijke eigenschappen van deze sokken zorgen er voor dat u geen blaren gaat oplopen tijdens u activiteit.

De geschiedenis

De oprichting van Falke is al vrij lang geleden namelijk in 1895. Falke is opgericht door Franz Falke-Rohen, Franz werkte seizoensgebonden, hij werkte zomers al dakdekker en richten in de winter periode zijn eigen tricotagebedrijf op.

Zijn oudste zoon Franz Junior neemt de leiding over van het kleine tricotagebedrijf. Franz Junior leidt het bedrijf door de moeizame tijden van de eerste wereldoorlog.

In het jaar 1918 nemen Franz Falke-Rohen en zijn zoon het bedrijf Carl Meisenburg over, ze noemde het Falke Garne en leggen daarmee de basis van de ontwikkelingen van de huidige bedrijvengroep.
In 1920 word het hoofdkantoor opgericht waar ze sinds nog steeds zich bevinden.
Er kwamen zelfs ook nog 8 ateliers bij.
in 1928 was het bedrijf zo groot uitgegroeid dat Falke circa 800 personeelsleden in dienst heeft. Jammer genoeg overlijd Franz Falke Senior in het zelfde jaar.

In het jaar 1946 word het merknaam Falke ontworpen, de naam Falke word ook meteen geregistreerd en beschermt zodat niemand anders de naam kunnen gebruiken

De derde generatie van Falke

Franz Falke Junior overlijd, het bedrijf blijft in de familie. Zijn twee zonen Paul en Franz Otto Falke het bedrijvengroep over. De doelstelling voor het bedrijf is erg aangescherpt en Falke wilt marktleider worden en blijven in de sokken.

Het goedlopende bedrijf blijft maar groeien in 1974 opent zijn deuren in het buitenland met productielocaties en verkooppunten. De landen waar Falke naar uitbreidde waren: Portugal, Oostenrijk, Hongarije en Zuid-Afrika.

Ze winnen de eerste prijs, in het jaar 1976 winnen de twee broers Paul en Franz-otto Falke de Duitse Marketing Prijs. Sinds de jaren zeventig groeit het bedrijf uit tot waar ze nu zijn. Falke begint een samenwerking met vele bedrijven zoals: Armani, Lagerfeld, Christian Dior, Paul Smith, Moschino, jeff Sayre, Yves Saint-Laurent, Kenzo, Boss, Esprit, JOOP! en Camel.

De vierde generatie van Falke

1990
Paul Falke Senior overlijdt op 70-jarige leeftijd, zijn zoon Paul en diens neef Frank-Peter, zoon van Franz-Otto. Nemen de leiding over van het familie bedrijf Falke.

Klik hier en bekijk al onze Falke producten of kom langs in de winkel!

Schuiven naar boven