Skihut Purmerend

HEAD


Het bedrijf werd in 1950 in Baltimore, Verenigde Staten opgericht door de luchtvaartingenieur Howard Head. nadat hij een skireis maakte en was verbaasd dat zijn ski’s van hout waren gemaakt in een tijd dat metalen en kunststoffen in veel producten hout verwisselden. Head werkte bij de Glenn L. Martin Company, waar ze een vorm van aluminium en plastic laminaat gebruikten om de romp van een vliegtuig te bouwen, en hij vond dat hetzelfde materiaal een ideale ski zou zijn. Na twee jaar van voortdurend brekende ski’s hadden ze in de winter van 1950 een ontwerp dat niet alleen bij elkaar bleef, maar ook drastisch eenvoudiger werd.
De Head Standard zou snel groeien in de verkoop door de jaren 1950, totdat het en andere Head-ontwerpen meer dan 50% van de Amerikaanse markt veroverden tijdens de jaren 1960, waardoor ze de leidende ski-fabrikant in de VS en UK zijn. Het hoofd verzette zich tegen de verandering in glasvezelconstructie. In 1967 huurde Howard Head Harold Seigle in als bedrijfsvoorzitter en werd hij de voorzitter van de raad van bestuur.

In 1969 ondertekende Head Olympisch kampioen ski-racer Jean-Claude Killy om een nieuwe metalen en glasvezel ski, de Killy 800, te ondersteunen. Head ontwikkelde vervolgens een volledige productlijn van Killy ski’s.

In 1989 kocht het management Head, Tyrolia en Mares om HTM te vormen. De overname werd ondersteund door Freeman Spogli & Co. In 1993 werd HTM verkocht aan het tabaksconglomeraat Austria Tabak. Johan Eliasch, de huidige voorzitter, nam het bedrijf over in 1995, wat in 2014 een bedrijf uit de Nederlandse Antillen was.

Klik hier en bekijk alle producten op onze webshop of kom langs in de winkel en laat uw adviseren wat voor u de beste ski’s of schoenen zijn.

Schuiven naar boven