Skihut Purmerend

K2


K2 is opgericht in 1962 door 2 broers genaamd, Bill en Don Kirschner. Het bedrijf is opgericht in Vashon Island vlak bij Seattle in de staat Washington. K2 is gespecialiseerd in het maken licht gewicht ski´s. Waar de andere bekende merken hout en metaal soorten voor gebruiken, gebruikt K2 juist glasvezel. Met de juiste producten behoud de ski goed zijn stijfheid maar blijft de ski wel extreem licht. Het merk is zicht extra veel gaan concentreren de laatste jaren juist op de ski en snowboarders gaan focussen.

Ski’s

K2 is erg goed in het maken in ski’s en skischoenen, juist voor de Nederlandse consument. De ski’s zijn niet te agressief en zijn juist comfortabel om heerlijke dag tochten op te skiën. Maar wilt u toch een keer als eerste beneden staan, dat kan de ski gemakkelijk aan want de ski behoud zijn comfort op lage snelheden maar ook op gemiddeld hoge snelheden. Dat vinden wij een van de mooie voordelen van een K2 ski.

Skischoenen

De skischoenen van K2 zijn ook anders geproduceerd dan de andere bekende merken. Alle skischoenen zijn goed je moet alleen de juiste schoen. ten aller tijde vinden. Maar wat valt er op aan de skischoenen van K2 in opzichten van de andere merken:

  • Dikste foam

Het foam(binnenvoering) van K2 zijn bij de meeste modellen het dikste foam vergeleken met de concurrerende modellen van andere merken. Het dikkere foam zorgt er voor dat je sneller een beteren comfort krijgt in uw skischoen. Al de skischoenen bevatten ook allemaal memoryfoam en met deze techniek kunnen we de binnenschoen naar uw voet laten staan zodat u altijd de meeste comfort haalt uit uw skischoen.

Het belangrijkste is nog steeds dat u de juiste leest breedte qua schoen heeft, elke schoen is voor een andere voet geproduceerd en daarom analyseren wij altijd de voet met analyse apperatuur zodat wij op de 100ste millemeter kunnen zien hoe breed u voet is en welke schoen daar het best bij past.
Daarbij kijken wij ook nog naar welke flex van schoen u gemiddeld nodig heeft. De laagste flex is 60 en de hoogste is 150. Wij berekenen met verschillende punten welke flex het best bij u past. De flex geeft aan hoe stijf de schoen is. Hoe beter de skiër hoe hoger de flex van de schoen. Bij het bepalen van de juiste flex word er niet alleen gekeken naar de skikwaliteiten van het persoon maar ook naar het gewicht van de persoon. Hoe zwaarder de skiër hoe meer gewicht de skiër weg kan drukken, dus word de flex ook hoger als u zwaarder bent en juist lichter als u lichter bent.

Voor het beste advies voor ski’s of skischoenen kom dan langs bij ons in de winkel of klik hier en bekijk onze producten

Schuiven naar boven