Skihut Purmerend

Meindl

Meindl behoort tot de grootste wandelschoenenmerken van de wereld. Het bedrijf is gevestigd in Kirchanschöring, gelegen in het zuiden van Duitsland. Net als andere schoenproducenten produceren zij schoenen met verschillende leestbreedtes. Dit merk staat vooral bekend om zijn wandelschoenen met brede pasvorm. Echter, het bedrijf beperkt zich niet alleen op de mensen met brede voeten. Meindl maakt schoenen van smal tot breed, voor ieder wat wils.

Gore Tex

Gore Tex is een membraan dat tussen het binnen en buiten materiaal zit verwerkt. Dit membraan zorgt ervoor dat wind en water buiten de schoen blijft en het bevordert het ademend vermogen van de schoen. Hierdoor blijft transpiratie niet in de schoen zitten maar wordt het naar buiten afgevoerd. Dankzij dit materiaal zit de schoen in elke situatie comfortabel. Het krijgen van koude of natte voeten is hierdoor verleden tijd.
Klik hier om meer te lezen over Gore Tex.

SX 1.1

Elke wandelschoenproducent richt zich op de ontwikkeling van een zo licht mogelijke schoen. Meindl kan daar natuurlijk niet in achter blijven. Daarom komt Meindl met zijn eigen lichte variant, ‘de Meindl SX 1.1’.Deze schoen bevat ook het bekende Gore Tex membraan om het beste comfort te bieden. De Meindl SX 1.1 valt in de categorie A-B. De schoen biedt daarom genoeg stevigheid en stabiliteit voor een lange wandeling op zowel vlak terrein als een heuvelachtig landschap.

Klik hier voor meer informatie over categorieën in wandelschoenen.


Klik op de foto om de schoen in de webshop te bekijken.

Schuiven naar boven