Skihut Purmerend

Ski brillen /goggels

Bij de Skihut in Purmerend verkopen wij ski brillen voor elk weertype en elk gezichtstype. de juiste bril uitzoeken is een belangrijk item in uw wintersport outfit. er zijn verschillende type lenzen in de skibrillen s0 tot en met s4. Deze getallen staan voor de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten ook wel VLT genoemd. Skibrillen zijn ook in verschillende pasvormen verkrijgbaar smal, normaal of breed. Kom langs in de winkel om onze collectie te passen en natuurlijk voor passend advies hierover.

S klassering of VLT in ski brillen

Zoals hiervoor beschreven bestaan er verschillende type lenzen te weten:

S0: Is een compleet helder glas bedoeld voor het skiën in de nacht.

S1: Is een licht getint glas bedoeld om te skiën bij sneeuw en mistig weer.

S2: Dit is de meest voorkomende lens omdat deze bij alle weersomstandigheden prima werkt alleen wel het beste bij licht bewolkt weer.

S3: Is een donkere Lens bedoeld om te skiën met de zon.

S4: Is de donkerste lens in de lijn welke ongeveer 95% Van het licht tegenhoud. Ideaal te gebruiken tijdens de helderste omstandigheden.

VLT staat voor Velocity of Light Transmission oftewel de hoeveelheid licht die een lens blokeerd in percentages. waarbij 0% een compleet heldere lens is en 100% geheel verduisterd.

Verwisselbare lenzen of Photochrome lenzen in een skibril

Nou komt het natuurlijk maar zelden voor dat de helderheid iedere dag hetzelfde is. Om dit probleem op te vangen hebben wij twee opties om dit op te lossen. De eerste is de verwisselbare lens dit betekend dat je voordat je de piste opgaat je bepaald welke lens je in je bril wil doen. tegenwoordig is het verwisselen van een lens steeds makkelijker geworden. Het voordeel aan deze optie is dat een bril met verwisselbare lens goedkoper is als een photochrome lens. Photochrome lenzen zijn lenzen welke zichzelf aanpassen aan de hoeveelheid licht. Dit zorgt ervoor dat je met 1 lens tijdens alle weersomstandigheden perfect licht en diepte ziet.

Pasvorm van een skibril

zoals eerder aangegeven zijn er verschillende pasvormen in skibrillen. Om de juiste bril te kopen is het belangrijk om verschillende merken te passen want een pasvorm is heel moeilijk te bepalen via een plaatje op het internet. Kom langs bij ons in de winkel om u hierover te laten adviseren. wat ook belangrijk is is de aansluiting met de helm, daarom raden wij aan om tijdens het passen van uw skibril uw helm mee te nemen.

Schuiven naar boven