Skihut Purmerend

Snowboards en snowboard schoenen

Onze snowboard afdeling is dit jaar nog meer uitgebreid. Met ook veel keus aan tweede hands boards. Sportshop de Skihut heeft als hoofdmerken Burton en K2. Daarnaast hebben wij veel boards met korting en schoenen in alle prijsklasses. Bekijk snowboards en snowboard schoenen op onze webshop!

Verschillende vormen snowboards

In Snowboards zijn vele verschillende vormen en soorten te vinden welke type het best geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen en snowboard ervaring. Hieronder zal ik in het kort uitleggen wat de verschillende vormen in snowboards zijn en waar deze voor worden gebruikt. de vormen zijn over het algemeen te verdelen in vier groepen:

  • Camber: Camber is de traditionele vorm in een snowboard. Camber wil zeggen dat het snowboard hol is aan de onderkant. Deze vorm in snowboards heeft een aantal voordelen ten opzichte van Rocker. Meer grip op de piste, meer pop tijdens het springen, blijft stabieler op hogere snelheden en betere kantwisselingen door de opgeslagen kracht bij het op zijn kant zetten.
  • Rocker: rocker is het tegenovergestelde van camber. Rocker boards lopen dus bol en zijn heel speels en wendbaar. de voordelen van een rockerboard ten opzichte van een camberboard zijn. Meer vergevingsgezind bij het maken van een foutje, makkelijker bochtenwerk, meer float off-piste en stabieler op de rails.
  • Hybride: De meeste merken investeren meer tijd in het ontwikkelen van hybride vormen van rocker en camber. Dit wordt ook wel best of “both worlds genoemd”. afhankelijk van de hoeveelheid rocker of camber wordt het board speelser of juist serieuzer maar een hybride zorgt altijd voor een veelzijdiger board welke van beide basis vormen de beste eigenschappen pakt.
  • Flat: Flat rocker heeft net zoals de hybride vorm van snowboards een aantal eigenschappen van beide basisvormen maar in mindere mate als bij de hybride boards. flat rocker wordt veel gebruikt door beginnende snowboarders en snowboarders die graag het park in gaan.

Stijfheid van een snowboard

Een snowboard kent vaak verschillende niveaus van stugheid. Soepele snowboards hebben als voordeel dat ze vergevingsgezind, makkelijk draaibaar en speelser aanvoelen. Stijvere boards houden meer grip, blijven stabieler op hogere snelheden en voelen wat agressiever aan. Snowboards zijn er natuurlijk in vele verschillende stijfheden verkrijgbaar. Vaak wordt dit door de merken aangegeven met een cijfer van 1 tot en met 10. Waarbij 1 soepel is en 10 stijf.

Voor meer informatie over snowboards bent u van harte welkom in onze winkel.

Schuiven naar boven