Skihut Purmerend

Sportalm Kitzbühel

Sportalm

Het modebedrijf Sportalm Kitzbühel werd opgericht in 1953 door Willi Krueschnigg als een klein bedrijf wat gebreide producten verkocht. In 1968 nam Michael Walleczek het bedrijf over en lanceerde een dirndl-collectie. Aan het begin van de jaren zeventig werd het bedrijf over genomen door een bekende ondernemer in de ski wereld, Franz Kneissl en begon met het produceren van skimode.

In 1976 trad Wilhelm Ehrlich toe tot het bedrijf en nam in 1980 Sportalm over als eigenaar. Sindsdien wordt het bedrijf gerund als een familiebedrijf. Sinds 1996 wordt Sportalm geproduceert in hun eigen fabriek in Bulgarije. Daarnaast is er nog steeds in Kitzbühel een bedrijfseigen productie, geproduceerd in de

uitgebreide kostuummode. Aan het begin van de jaren negentig trad dochter Ulli toe tot het bedrijf als hoofdontwerper en breidde het assortiment uit. Na kleding, skimode en sportmode werd het modelabel e.motion gelanceerd. In de jubileumwinter van 2013/14 was er een herstart van de herenskiverzameling. De kostuums zijn ontworpen door de Weense ontwerper Susanne Bisovsky, die al kostuums heeft ontworpen voor uitvoeringen tijdens het Salzburg Festival. Vandaag is Sportalm vertegenwoordigd met winkels en expositieruimte in 22 landen.
Bij ons in de winkel is Sportalm vooral bekend met hun ski mode. Onder ski mode vallen vooral de producten ski jassen en broeken.

Klik hier en bekijk al onze producten of kom langs bij ons in de winkel!

Schuiven naar boven