Skihut Purmerend

Spyder

De start van Spyder

David Jacobs de oprichter van Spyder, werd geboren in Montreal, Canada. Hij begon op 13-jarige leeftijd met skiën. Op 21-jarige leeftijd won hij de Quebec Kandahar en van 1957 tot 1961 was hij lid van het Canadese nationale skiteam. In 1957 veroverde hij de titel van Canadese downhill-skikampioen en was het volgende seizoen het hoogste lid van het Canadese FIS-team. Hij was de eerste fulltime hoofdcoach en programmabeheerder van het Canadese ski team van 1964 tot 1966.
In 1978, terwijl de zonen van Jacobs ook in de ski sport waren beland, merkte hij op dat er maar 1 type race truien bestond. Hij geloofde dat hij een beter product kon maken en het aan de hechte racegemeenschap kon verkopen. Dit bedrijf, genaamd David L Jacobs, begon als een klein bedrijf in zijn keuken in Boulder, Colorado.

De uitbreiding

Na de succesvolle introductie van de race truien, heeft Jacobs een skibroek toegevoegd aan het assortiment. Een van de eerste creaties was een marineblauwe racebroek met gele strepen die zich uitstrekten van de knie tot de heup. Zijn zoon Billy zei dat skiërs ze “spin” -broeken noemden, vanwege hun spin-achtige uiterlijk. Jacobs zag dit als een kans om een ​​krachtige, duurzame naam en logo aan zijn producten te koppelen en het bedrijf een nieuwe naam te geven. Als gepassioneerde autoliefhebber leende hij de spelling met een “y” van de Ferrari Spyder. Na 2 jaar in zijn keuken al de producten zelf gemaakt te hebben, werd het te druk voor hem en dacht aan een uitbreiding.

De bekendheid

Om een ​​uitbreiding in 1980 te financieren, verkocht Jacobs het merk aan Hanson Industries uit Boulder, een producent van skischoenen. Achttien maanden later kocht hij Spyder terug voordat Hanson failliet ging. In 1994 kreeg Jacobs een patent op SpeedWyre, een technologie die de prestaties van race-sets verbeterde. Een “struikeldraad” gevormd door een smalle naad op het oppervlak van de benen en armen stroomlijnde de omringende luchtstroom, waardoor de luchtweerstand tot 40% aanzienlijk daalde in laboratoriumtests. Amerikaanse Ski Teamleden die Spyder pakken droegen, aangevuld met SPEEDWYRE veroverden de komende twee jaar gouden, bronzen en vijfde plaats in wereldkampioenschappen. Waaronder twee Werelddownhill-kampioenschappen van Hilary Lindh en Picabo Street. De FIS verbood SpeedWyre in 1997 en beweerde dat het skiërs een oneerlijk voordeel opleverde. Spyder is tot heden nog steeds de leverancier van het Amerikaans ski team, een relatie die begon in 1989. Het Canadese Alpine Ski Team is sinds 2002 uitgerust met Spyder en het Jamaica Ski Team sinds 2009.

Olympische podia gaven het merk een wereldwijde aanwezigheid. Diann Roffe-Steinrotter en Hillary Lindh scoorden in 1992 zilver in Albertville. In de Olympische spelen van 1994 wonnen Tommy Moe, Picabo Street en Roffe-Steinrotter elk goud, Moe en Street hebben ook zilver gewonnen. Bode Miller nam in 2002 twee zilveren medailles mee uit Salt Lake City. Tijdens de Spelen in Turijn in 2006 namen de Oostenrijkse en Amerikaanse Alpenteams gezamenlijk 16 medailles in ontvangst, terwijl de Canadese Jennifer Heil een goud won in de moguls. Eind jaren negentig ontstond een nieuw skiërgenre, genaamd Freeski. In 1998 introduceerde de Kreitler-lijn, gelijknamig voor pro-skiër Kent Kreitler. Die collectie werd Venom, een kledingcollectie gericht op functies, functies en mode die samen zijn op de berg gebaseerde adrenaline-gedreven freesyle ski leven. Spyder is het grootste ski-specialiteitenmerk ter wereld. In 2004 nam Apax Partners, een wereldwijde private-equitygroep, Spyder over. [1] Jacobs bleef het bedrijf leiden als voorzitter van de raad van bestuur.

Klik hier om alle Spyder producten te bekijken in de webshop of kom langs in de winkel!

Schuiven naar boven